Cause of death - Unknown

SAMARBEIDSPARTNERE

Filmvisning og mesterklasse.

 

Regi: Anniken Hoel

Produsent: Andrew Grant, musikk: Olivier Bernet, foto: Rachel Andersen Gómez, Anniken Hoel. Klipp: Lena Dahlberg, Torkel Gjørv, Rachel Andersen Gómez.

 

Tromsø 9 juli 2005: Renate Hoel, søsteren til Anniken Hoel, dør plutselig og uventet etter å ha gjennomgått behandling med antipsykotiske medisiner. Medisinske undersøkelser slår fast at dødsårsaken er ukjent. Anniken Hoel begynner å lage en film om Renate, for å prøve å finne ut hva som kunne ha forårsaket hennes plutselige død, og om å ha vokst opp med en søster som var schizofren.  Men når Hoel begynner å gå dypere inn i søsterens medisinering, åpner en annen historie seg: historien om den globale farmasøytiske industrien og hvordan den synes ha formet psykiatrien og skapt en verden hvor enhver av oss kvalifiserer til en diagnose – og som synes kun har ett mål for øyet: maksimering av profitt. Etter 12 år er filmen nå ferdig.

 

Etter filmvisningen kommer Anniken Hoel for å fortelle om filmen og utfordringene med og gjennomføringen av produksjonen.

©NORDIC/DOCS 2017

Text Selection Widget