Whitney - Can I Be Me?

SAMARBEIDSPARTNERE

Regi: Nick Broomfield/Rudi Dolezal (UK) 111 min

Foto: Sam Mitchell, klipp: Marc Hoeferlin, komponist: Nick Laird-Clowes, produsent: Nick Broomfield/Marc Hoeferlin

 

Whitney Houston hadde en kjempekarriere som sanger, musikkindustrien hadde knapt sett noe liknende. Og en musikkoppvekst få kan skilte med: Cissy Houston var hennes mor, Dionne Warwick hennes kusine, og Aretha Franklin hennes gudmor.

Hennes karriere startet i kirken, og allerede som 15-åring var hun og moren backing vocalist på Chaka Khans hit ”I´m every woman”. Som vokalist slo hun for alvor gjennom i 1985, med platen ”Whitney Houston”, og hun vant Grammy for beste kvinnelige vokalist.

Da hun spilte mot Kevin Kostner i filmen ”The Bodyguard”. Hun sang også gjennomgangslåten i filmen, ”I will always love you”, som solgte i mer enn 44 millioner eksemplarer. Alle trodde hennes liv var lagt med brosteiner av gull.

Men på 2000-tallet kom det frem at hun slet med et narkotikamisbruk. 11 februar 2012 ble hun funnet død på et hotellrom i Los Angeles.

 

I filmen Whitney – Can I Be Me, viser Nick Broomfield og hans samarbeidspartner et unikt og gripende bilde av Whitney Houston bak scenen, hennes stjernetilværelse og detaljene rundt giftemålet med Bobby Brown, og hennes problemer frem til hun døde i 2012, 48 år gammel.

 

Regissøren Nick Broomfield er til stede under forestillingen, som er Skandinavisk premiere.

 

Nordic/Docs takker Tor Fosse, som har hjulpet med visningstillatelse til filmen.

©NORDIC/DOCS 2017

Text Selection Widget